Provar min nya hoverboard

Hoverboard

Att lära sig något nytt är alltid svårt. Det sägs att man inte kan lära gamla hundar att sitta, men att köra hoverboard har ingenting med ålder att göra. Alla kan lära sig detta. Vad ska jag då tänka på när jag provar min nya hoverboard.

Först måste jag ladda den. Jag läser noga igenom bruksanvisningen och ser att just mitt batteri ska laddas i 3 timmar. Inte längre, för då är det risk för överhettning av batteriet och det vill vi inte vara med om. Efter 3 långa timmar är det äntligen dags. Jag tar min hoverboard och sätter den på golvet framför mig och sätter upp vänster fot på vänster sida, så nära hjulet som möjligt, för det har jag läst att man ska göra för att lättare kunna hålla balansen. Jag försöker sedan ta det där hoppet för att få upp min andra fot, men det vill sig inte. Jag vet inte om det är min reptilhjärna som skriker nej eller om det bara är själva tanken på att man ska kunna balansera en bräda utan stöd som gör att jag känner mig överväldigad.

Som tur är så är en hoverboard självbalanserande, vilket betyder att fordonet utnyttjar avancerad teknik för att hålla sig horisontell och med lite övning så kommer du att känna som om din hoverboard är som en elegant förlängning av din egen kropp. Vissa går så långt som att säga att genom att bara tänka på vart man vill åka så kör din hoverboard dit. Så är dock inte fallet, men det är viktigt att hålla blicken framåt och att sedan använda din vikt och förflytta din tyngdpunkt när du vill styra. Det är otroligt viktigt att du kan slappna av när du åker på din hoverboard. Kan du inte slappna av så kommer det att bli en ryckig färd och risken är stor att du trillar av. Du kan även få väldigt ont i fötter och ben om du står och spänner dig.

I ärlighetens namn så är det svåraste momentet faktiskt att just kliva på sin hoverboard. Det kan även vara lite knepigt att kliva av, men se till att du har ett föremål att hålla dig i de första gångerna och även om du drömmer om att susa iväg, försök att hålla dig till tåls och lär dig grunderna först. Det är bra att bara lära sig att stå på sin hoverboard. Efter att man behärskar det, så kan man väldigt sakta och försiktigt luta tyngdpunkten lite, lite framåt. Försök att göra det så försiktigt så att du inte känner att du behöver kompensera för att det går för fort. Då är det lätt att råka i självgungning eftersom man försöker att kompensera fram och tillbaka och det kan då bli väldiga problem med att hålla balansen. Sakta men säkert är det som gäller.

Efter ungefär en timme så känner jag mig mycket mer säker när jag provar min nya hoverboard. Jag har använt den här guiden och har fått in balansen och förstår hur jag kan köra framåt och har även lärt mig hur man svänger. När man väl har fått in tekniken så är det inte svårt alls. Detta borde alla testa!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*