Vad är vår chakran och vad betyder det för vårt horoskop?

Chakra & horoskop

Om du någon gång varit på en kurs i Basalkroppskännedom eller Mindfulness känner du säkert igen termen ”mittpelare” – det som vi kan finna om vi bara känner efter ordentligt och det som sägs vara kroppens mittpunkt. Denna term är naturligtvis inte begränsad till dessa två behandlingsmetoder utan det förekommer även i många kulturer och andra typer av behandlingar. Österländska läror är bara en av de många läror som pratar om pelare av energi som går genom vår kropp, och i dessa sägs det faktiskt finnas tre huvudkanaler med energi som sedan korsar varandra. När dessa kanaler korsar varandra uppstår det som kallas chakran, olika energicentra som styr över specifika delar av kroppen. Man brukar säga att det finns större och mindre chakran och att dessa påverkar både våra kroppsdelar och delar av vår personlighet, man kan alltså säga att man kan använda denna lära till att lära sig mer om sig själv – precis som med stjärntecken, som du får läsa mera om ved Horoskoptid.se.

Det finns sju stora chakran som går längs vår ryggrad och alla dessa spelar in och styr in vårt mentala, fysiska, emotionella och andliga välbefinnande. Det första chakrat får oss att känna samhörighet med de i vår omgivning, men det beror givetvis mycket på om centrat är i balans eller inte. Det andra chakrat sitter vid naveln och sägs representera vår rädsla för att förlora kontrollen på olika sätt. SolarPlexus, det tredje chakrat, hjälper oss att tro på oss själva och att våga och är därför viktigt för vår självkänsla. Hjärtchakrat sitter logiskt nog bakom hjärtat och är inte helt otippat vårt känslocentrum och den punkt som styr vår medkänsla och kärlek. Det femte chakrat sitter i halsen och visar därför vår kommunikationsförmåga och hur vi kan ta in ny information. Högre upp – ovanför ögonbrynen – sitter det sjätte chakrat som styr hypofysen. Detta centrum kallas Pannchakrat och det är det som faktiskt hjälper oss att hitta inre lugn och harmoni och även att se oss själva som vi faktiskt är. Det sista av de stora chakran hjälper vårt inre och vår intelligens och kunskap och därför spelar det även en stor roll för andlighet och helande. Om vi inte har balans i detta chakrat kan vi känna oss mycket splittrade och vilsna.

Som du säkert räknat ut måste de olika chakran vara i balans för att vår kropp och vårt mentala och fysiska välbefinnande ska vara så bra som möjligt. Varje centrum har dessutom en egen färg som vittnar om vilka typer av känslor som spelar in, och naturligtvis kan du även lägga ihop ett och två genom att bara titta på de olika chakrans namn och därför veta ungefär var de sitter och därmed även lista ut vad de har för betydelse. Det finns flera typer av energifält i vår kropp och de kan därför vara fysiska, emotionella eller mentala. Olika chakran tillhör olika energifält och de olika grupperna har i sin tur olika påverkan på dina kroppsdelar och din mentala och fysiska balans.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*